Dag 1 : Brussel - Reykjavik - Chicago

zaterdag 8 juli 2017

Vooral voor de aangename vlieguren kiezen we om te vliegen met Icelandair. De wekker gaat dus niet af op een onmenselijk uur, en, misschien nog belangrijker, ik heb nog rustig tijd voor een kopje koffie voor we vertrekken.

Net als de voorbije jaren parkeren we de auto op de holiday parking - reservation zone bij de luchthaven van Zaventem. (Vooraf gereserveerd via de site van Brussels Airport).

Het duurt wel even voor we van onze koffers verlost zijn. Eerst is er maar 1 rij open maar daarna 3.
Op naar security check dan. Slechts 3 wachtenden voor ons (bijna alle scanners waren open). Alle electronica uit de rugzakken, vloeistoffen apart, riemen, ... en wijzelf door de scanner. Geen gepiep, geen vragen. Een unikum voor ons.


De vlucht naar IJsland verloopt vlot. Na 2u50' vliegen komen we aan in Keflavik. Het is veel drukker hier dan voorgaande jaren. We hebben niet zo veel tijd dus we kopen broodjes om dadelijk op het 2de deel van de vlucht te eten. (Bij Icelandair is geen eten voorzien.)
Voor ons valt het boarden mee, we worden met de 1ste bus naar het vliegtuig gebracht. Maar dan duurt het allemaal erg lang. We vertrekken met 45' vertraging. Voor ons niet zo'n probleem maar wel voor mensen die in Chicago een aansluitende vlucht moeten hebben.

Als echte Tarantino fans zijn we erg blij dat The H8teful Eight in het filmaanbod zit. De film duurt bijna 3u en ik begin al na 1u slaperig te worden (ligt NIET aan de film maar aan het slaaptekort van de afgelopen weken). Film op pauze en eerst wat slapen. Ik kijk naar de rest van de film terwijl Sander nu in dromenland is.

Net voor het landen krijgen we nog een prachtig zicht op Chicago.


Uiteindelijk landen we maar met 30' vertraging. Het is zonnig en 23°.


Om langs Immigrations te gaan, mogen we bij Returning ESTA aanschuiven. Dit gaat zo vlot! We staan 15' later al aan de bagage band. Alle koffers zijn er (altijd fijn) en de shuttle bus van Hertz komt net voorrijden als we buiten zijn.

We krijgen een zwarte Kia midsize SUV mee. (Meer info later, ik ben dit vergeten te noteren.)
Edit: Het is een Kia Sportage met werkende Sirius XM satellietradio.

Normaal gezien gingen we eten bij Ihop en naar Walmart. Maar we zijn wat moe dus enkel een stop bij Ihop. Daarna stoppen we bij een benzinestation om wat drinken te kopen. De rest van de boodschappen volgt dan later wel.
Tijdens de rit naar de stad zien we de skyline-by-night van Chicago maar geen plaats om een foto te maken.

Nu nog inchecken in het hotel en dan zit deze vermoeiende dag erop.
We krijgen een mooie kamer op de 5de verdieping met dit uitzicht



Afgelegde km: +/- 32 km
Het weer: avond in Chicago 23°
Hotel: Best Western River North Hotel - Chicago

Geen opmerkingen: