Dag 13 : Jackson - Grand Teton NP - Yellowstone NP

donderdag 20 juli 2017


Voor we Jackson verlaten nog even wat praktische zaken. Post Office om de postkaarten richting België te sturen, tankstation en wat water bijkopen want we zitten bijna door onze voorrraad.

Net buiten Jackson ligt het National Elk Refuge. In de winter zakken duizenden herten naar hier af, in de zomer heb je er veel kans om vogels te spotten.
Wij zien er onder andere de zeldzame trompetterzwaan.



Niet veel verder rijd je al Grand Teton National Park binnen. Bij dit park staat het ingangbord mooi opgesteld. (wel moelijk om een foto zonder andere toeristen te nemen)


We wilden deze voormiddag een rustige wandeling naar Taggart Lake doen. Er is al zoveel volk dat de parking vol staat, mensen zijn zelfs al langs de weg geparkeerd. Weg rust, dus kiezen we voor wat andere viewpoints en geen lange wandeling.


Maakt niet uit bij welk viewpoint je stopt, overal heb je een prachtig zicht op de Teton Mountains.


Er komen steeds meer wolken van achter de bergen. We gaan proberen nog een mooi zicht te krijgen vanaf Signal Mountain. Daar sta je op een hoger punt en kan je goed de hele vallei zien.



(Voor wie er heen wilt, het zicht vanaf de top wordt nu belemmerd door bomen maar iets onder de top is een uitzichtpunt vanwaar je wel nog de hele vallei ziet.)

Nog een stopplaats met een schitterend uitzicht: Willow Flats Overlook.
(Wandel een stukje weg van de parking voor een mooier zicht)



En we zien nog rare vogels. Deze onder het motto: zonder woorden


Bij Colter Bay zitten we even in de regen. Beiden zijn we in lichte shock als we bij onze pizza vernemen dat Chester van Linkin Park gestorven is. Thuis gaan er een paar met heel slecht nieuws wakker worden. Stilletjes hopen we dat het na de lunch wat beter weer is maar het wordt donkerder en donkerder.
Bij de laatste stop voor een zicht op Jackson Lake zitten we pal onder een onweerswolk.


Er vallen al enkele druppels maar even later gaan de hemelsluizen helemaal open. Een enorme hagelbui, zo hevig dat we zelfs even aan de kant blijven staan om het veilig te houden. De hagel verandert in regen. De temperatuur is ondertussen gekeldert van 25° naar 10°.

De stops bij Moose Falls en Lewis Falls zijn letterlijk in het water gevallen.
We zijn al een eind in Yellowstone NP wanneer het mindert met regenen.

Bij West Thumb Geyser Basin is het droog maar koud. We gaan het basin bezoeken, ik met vest en regenjas en Sander enkel met regenjas.


Je wandelt over houten pad over een geiserplateau dat vlak naast Yellowstone Lake gelegen is.
Er zijn erg diepe warme poelen. De waterdamp warmt ons een beetje op.




Zelfs aan de rand en in het meer liggen geisers. 
Dit deel van het meer vriest in de winter dan ook niet dicht.



En er zijn natuurlijk ook de stinkende poelen met zwavelgeurige parfum.


Over het meer zien we het onweer verder wegtrekken. Misschien zal het dan toch minder bewolkt zijn om deze avond bij Old Faithful Geyser Basin rond te dwalen. Lijkt erop dat we geluk gaan hebben, hoe dichter we bij Old Faithful komen, hoe zonniger het wordt.

We checken eerst in bij de Old Faithful Lodge, snel even omkleden (lange broek en dichte schoenen) en dan gaan we naar de Old Faithful Inn waar we een reservatie hebben voor het avondeten.



Daarna doen we een rondje over het geiserplateau. Het tijdstip voor de uitbarsting van Old Faithful om 19 u 45' valt een beetje moeilijk. Dat is al over iets meer dan een uur.



We gaan een rondje doen tussen de geisers en poelen door. Het pad is hier vooral een houten verhoog, zodat je geen schade toebrengt aan de ondergrond en om je veilig te houden.





Firehole River in de avondzon



Castle Geyser
Dit is het punt waarop we terugkeren want ook de Lion Group gaat uitbarsten.



De Lion Group barst iets na zijn voorspelde tijd uit.
Het is wel een prachtig zicht en je zit er veel dichter bij dan bij Old Faithful.



Net na deze uitbarsting begint Old Faithful aan zijn spektakel.
We kijken ernaar van bij de Beehive Geyser. Deze zou vandaag nog uitbarsten. Dus we blijven hier wat rondhangen samen met nog een man (die erg goed op de hoogte is).



Sander blijft wachten voor een eventuele uitbarsting van de Beehive. Als die uitbarst is het hoger en langer dan Old Faithful. Ik ga terug naar de Lodge want ik zou graag de zonsondergang zien met Old Faithful op de voorgrond.


Ik ben mooi op tijd (even moeten wachten maar dat is geen straf hier)


Zodra de zon achter de berg is, kleurt de lucht mooi oranje.
Vijf minuutjes later is het al weer weg, dus goed inplannen.


Net na zonsondergang barst Old Faithful weer uit (dat doet ie ongeveer elke 98')
Sander is erbij komen zitten. Geen Beehive vandaag.


Wat hebben we weer genoten vandaag !


Afgelegde km: 182 km
Het weer: onderweg 10° en onweer, Old Faithful 23° en zon
Hotel: Old Faithful Lodge - Yellowstone NP



Geen opmerkingen: