Dag 20 : Winthrop - North Cascades NP (Ross Lake) - Seattle

donderdag 27 juli 2017


Laatste echte rit van de vakantie op het programma.
We stoppen eerst nog bij de winkel om eten voor de picknick te kopen. En natuurlijk ook onze vaste (bijna) dagelijkse stop bij het tankstation.

We lopen nog even aan bij het Methow Valley Ranger Station in de hoop wat meer info over North Cascades National Park te krijgen maar dat is geen succes. Het enige visitor center voor North Cascades dat we tegenkomen, ligt aan de westkant van het park en dan zit ons bezoek er al op. Van internet hebben we wel wat informatie dus daar gaan we het mee doen.

De rit vandaag loopt door Ross Lake National Recreational Area dat midden in North Cascades National Park ligt. Bij het plannen van de reis hebben we al vastgesteld dat we eigenlijk te weinig tijd hebben om langere wandelingen te doen. We houden het dan ook bij uitzichtpunten en korte wandelingen.


Bij Washington Pass nemen we het korte pad naar een overlook punt. Onder ons loopt de weg waarlangs we zojuist reden. Het zijn hier weer grillige pieken, afgesleten door gletsjers die tijdens de ijstijden deze bergen bedekten.



Er werden 3 dammen aangelegd in de rivieren om stroom op te wekken voor Seattle.
Ross Lake ligt wat verscholen achter de bomen. Het is het stuwmeer achter de Ross Dam, de grootste van de drie.



Beter zicht heb je op Diablo Lake (meer achter de Diablo Dam). Bij de overlook heb je echt prachtige zichten. Op de parking hier staan ook picknick tafels. Prima plek voor onze lunch.



 Zowel in Diablo Lake als in Gorge Lake is het water hel blauw.


Bij Gorge Lake kan je naar een uitzichtpunt wandelen waar je ook de dam zelf kan zien. Het is een rondje van 1.3 km. In het begin is het pad verhard, daarna gravel.


De rotsen langsheen het pad zijn bedekt met dikke lagen mos.


Als je geen hoogtevrees hebt, kan ik je aanraden om bij de parkeerplaats even tot in het midden van de brug te wandelen. Daar kan je de 74 m hoge Gorge Creek Falls zien.
(Het wegdek van de brug is gemaakt uit ijzeren roosters dus je kijkt helemaal de dieperik in.)



Wat lager dan de dam bereik je langs de weg het Gorge Powerhouse.


Achter die Powerhouse begint het pad naar de Ladder Creek Falls (niet zo lang, maar redelijk steil).
In het begin loop je langs de Ladder Creek en hogerop ben je bij de waterval. De rivier ligt wat dieper en deels verborgen achter de rotsen.



We zijn er wel op een goed moment. Door de weerkaatsende zonnestralen zijn er knappe regenbogen in het opspattende water.


Om bij het pad te geraken, steek je voor het Powerhouse de hangbrug over.



In Newhalem staat een oude stoomlocomotief. Er is onder andere ook een winkel en een visitor center. Ze hebben informatie over de Skagit River en een beetje over het park.


Aan de andere kant van Newhalem ligt het North Cascades NP visitor center. Hier kan je dus wel meer documentatie over het park en mogelijke wandelingen krijgen.


Achter aan het gebouw loopt een kort, houten pad, het Sterling Munro Trail. Plots heb je tussen de bomen door zicht op de Cascade Mountains, de Southern Picket Range.


Verder richting Seattle gaat het door dalen en langs rivieren met af en toe zicht op de bergtoppen van North Cascades NP. Een mooie rit maar ik mis wat de vergezichten.



Nog 1 tussenstop op weg naar Seattle. Walmart in Everett. We schaffen er sausjes, snoepjes, ... aan die we thuis niet in de winkel vinden.

De autostrade naar Seattle is erg druk. We zitten een beetje in de file, al bij al 15' vertraging.
Aan de horizon kunnen we Mount Rainier zien liggen (ligt ongeveer 150 km ver van Seattle).


Het is helder weer (in tegenstelling tot onze reis van vorig jaar) en dus hebben we mooi zicht op de stad en de baai.



Laatste keer inchecken voor deze reis. Het is wat gesleur want nu moet echt alles uit de auto zodat we morgen de koffers kunnen klaarmaken.

Met de monorail rijden we naar Pine Street. We willen namelijk graag bij Johnny Rockets gaan eten. We keren ook terug met de monorail. Het rondreizen van de afgelopen 3 weken laat zich steeds duidelijker voelen. We zijn niet zo fris meer.

Na het avondeten wandelen we even tot bij de Space Needle. De toren is 's avonds mooi verlicht.



De wifi in het hotel wilt het niet echt goed doen. Nu loop ik nog meer achter met mijn verslagjes.
(Sorry voor de volgers)


Afgelegde km: 315 km
Het weer: 25° en zonnig
Hotel: Travelodge Seattle by the Space Needle - Seattle



Geen opmerkingen: